Днес коалицията ПП-ДБ трябва да реши окончателно ще подкрепи ли първия

...
Днес коалицията ПП-ДБ трябва да реши окончателно ще подкрепи ли първия
Коментари Харесай

ПП-ДБ решава дали ще подкрепи кабинет на ГЕРБ-СДС

Днес обединението ПП-ДБ би трябвало да реши окончателно ще поддържа ли първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, връчен от президента на ГЕРБ-СДС. Припомняме, че претендентът за министър председател Мария Габриел организира експертни срещи с ПП-ДБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Нейното предложение е експертен кабинет с ясни цели и за период от една година.

След срещата на двете най-големи политически обединения в Народното събрание от ПП-ДБ оповестиха, че ще създадат ново вътрешнопартийно допитване за вероятните разновидности. В днешния ден се чака да вземат решение и на съдружен съвет.

Кандидатът за министър-председател организира срещи и в понеделник, само че този път с водачите на парламентарно показани партии. Габриел беседва с Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов. Късния следобяд от левицата взеха своето решение като изрично отхвърлиха да дадат зелена светлина и да поддържат първия мандат. Причините -  непреодолими разлики по съществени цели.

От ДПС и Има Такъв Народ към момента не са дали явен отговор, а " Възраждане “ не бяха поканени на диалози.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР